Aktív kikapcsolódás a csodás természetben, a Burda hegység lábánál.

A megrendezésre kerülő JÓGA NAPOK keretén belül jógával, turisztikával, ízletes ételekkel és komfortos szállással várja önöket a kovácspataki Kék hal étterem&panzió.

Ismerkedjenek meg Valent Veronika jógaoktatóval, aki az ittlétük alatt bevezeti önöket a jóga csodálatos világába. A résztvevők a Hatha jógán kívül egyéb technikákat is kipróbálhatnak, elsajátíthatnak, többek között légzés technikákat- Pránajáma, vagy a Surya Namaskar-t, (Napköszöntő) amely a jóga egyik tradicionális és legismertebb eleme. Ezenkívül lehetőség lesz még tibeti hangtálas meditációra, amely egyaránt tisztítja és harmonizálja a testet és a lelket, illetve a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Access Bars technikába is betekintést nyerhetnek. Ezen programok mindegyike a test és lélek feltöltődését, tisztulását, a tudatos gondolkodást és az elme lenyugtatását segíti elő.

Azoknak, akik szeretnének a panzión kívül is eltölteni néhány órát, tervezünk egy aktív túrát a csodaszép kovácsi hegyekbe, illetve aki szeretne, lazíthat egyet a párkányi wellnessben. Érdemes bejárni a festői szépségű Helemba falut is, ahol megpihenhet az Ipoly partján, vagy megnézheti a borospincéket, többek között a Világi winery borászatot, ahol isteni felvidéki borokat kóstolhat.

A jelentkezési létszám limitált.

Lehetőség van vegán és vegetáriánus ételeket igényelni /előrejelzés szükséges/

A program kezdőknek is alkalmas!

A program ára: 185 €/fő,

amely a következőket tartalmazza:

– szállás 2 éjszakára, reggelivel

– különleges méregtelenítő üdvözlő ital

– 4 óra jóga és légzőgyakorlat

– workshop (a különféle technikák elsajátítása)

– turisztika Veronikával

A program

1. nap – hétfő

14:00 órától – Bejelentkezés
14:00 – 17:00 – szabad program (lehetőség az Access Bars elmeterápia és meditáció kipróbálására tibeti tálakkal – térítés ellenében – előzetes bejelentkezés szükséges)
17:00 – A résztvevők üdvözlése
18:00 – 19:00 – Bevezetés a jógába – a jóga alapjainak elsajátítása
19:00 – 19:30 – Relaxációs Alap jóga + Pranayama
18:00 – 21:00 – Vacsora, A La Carte menüből választható (térítés ellenében)

2. nap – kedd

7:30 – 8:30 – Reggeli Hatha jóga
8:00-10:00 – Svédasztalos reggeli
10:00 – 13:00 – túrázás Veronikával – Burda-hegység (Kováčovské kopce)
13:00 – 16:00 – ebéd/pihenő
16:00 – 17:00 – meditáció/tibeti tálak (térítés ellenében) vagy szabad program
17:00 – 18:00 – Access Bars – elmeterápia (térítés ellenében) vagy ingyenes program
19:00 – 20:00 – Hagyományos jóga
18:00 – 21:00 – Vacsora

3. nap – szerda

7:30 – 8:30 Reggel hatha jóga
8:00 – 10:00 – Svédasztalos reggeli
10:00 – Kijelentkezés és a tartózkodás hivatalos vége

SZÁLLÁS: A Kék hal étterem és panzió Párkánytól mindössze 9 km-re, közvetlenül a természetben, -a kovácspataki hegyek és a Duna ölelésében található. A panzióból gyönyörű kilátás nyílik a Dunára, a környező hegyekre és az esztergomi Bazilikára. A környék csendes, így pihenésre kiválóan alkalmas. A remek bicikli útvonalak miatt nagyon népszerű a bringások körében. Az étterem kiváló konyhával, (vegánok részére is) a panzió pedig kényelmes, -2, 3 és 4 ágyas- szobákkal (kilátással a Dunára) rendelkezik. A helyszínen lehetőség van esküvők, céges vacsorák és egyéb események lebonyolítására is.

TÚRA: A fentebb írt túra a könnyű túrák közé tartozik, így az a kevésbé sportos emberek számára sem okoz nehézséget. Mindenképpen ajánlott részt venni rajta, hiszen azt az élményt, amit a gyönyörű fák és hegyek látványa, a tiszta levegő és adott esetben az őzekkel, muflonokkal és egyéb állatkákkal való találkozás ad, kár lenne kihagyni.

JÓGA:

A jóga klasszikus típusa Indiából származik. Néhány évvel ezelőtt a jóga szó egyszerűen egy olyan gyakorlatot jelentett, ami megmozgatja a testet és megnyugtatja az elmét. Ma már sokkal többről van szó. A jógának több alaptípusát ismerjük, amelyek mindegyikének más a célja. A jóga legalapvetőbb típusa a Hatha. Ezzel foglalkozunk ittlétünk alatt. Minden más típus belőle fakad, így nyugodtan nevezhetjük minden jóga anyjának. Kezdőknek is megfelelő, és ennek köszönhetően elsajátíthatod azokat az alapállásokat, amelyekre más, haladóbb jógáknál is szükséged lesz (ha szereted a jógát 🙂. Végigvesszük az alap jóga pozíciókat, pl. harcos 1, 2 és 3, háromszög , deszka, lépésről lépésre elmagyarázzuk a napköszöntést, majd kombináljuk az ászanákat és gyakorolunk. A végén a pránájámának és a relaxációnak szenteljük az időt. Egy másik jóga, amit szintén gyakorolni fogunk, a dinamikus Power jóga – a hagyományos jógára épül. A Power jóga a mentális és fizikai képességeink fejlesztésére, valamint a kalóriaégetésre fókuszál. Szlovákiában az egyik leglátogatottabb jógafajta.

Miért a jóga?

A legtöbben hátfájás vagy egyéb egészségügyi problémák miatt kezdenek jógázni. A pszichés túlterhelés is gyakori ok. A jógának köszönhetően megtanulod legalább egy időre kikapcsolni az elmédet és ellazulni, ez fejleszti a rugalmasságot és az immunitást. A jóga a világban „fellendülését” éli. Nincs ez másképp itt sem. Testre és lélekre gyakorolt ​​csodálatos hatásának köszönhetően egyre többen keresik. Mióta a jóga népszerűvé vált a nyugati országokban, számos új jógastílus jelent meg. Különféle dinamikus, egészségügyi, de lelkileg is hangolt órák közül válogathatsz. Valahol csendben fogsz ülni és megtanulsz meditálni, egy másik órán meg izzadsz. Ezért fontos megtalálni a megfelelő jógatípust.🙂

Lépjen kapcsolatba a szervezővel:

Lenka Szekeres Kunyová

+421 915 896 364

 

 

 

 

Oktató:

Valent Veronika

 

 

 

 

Rezerváció:

info@modraryba.sk

www.modraryba.sk

Helyszín: Kék Hal Étterem és Panzió